Taalcursussen Frans

Bij La tour de Bodegraven bent u  aan het juiste adres voor cursussen Frans op maat en op ieder instapniveau. De lessen worden individueel of in groepsverband gegeven. Hieronder volgt een aantal voorbeelden van lessen die regelmatig gegeven worden. Staat wat u zoekt hier niet bij? Neem dan contact op via latourdebodegraven@gmail.com, de mogelijkheid om lessen op maat te volgen is zeker aanwezig!

Taalcursus Frans voor kinderen OP DE BASISSCHOOL

Kinderen op de basisschool die een extra uitdaging kunnen gebruiken:

Sommige kinderen zijn net een stapje verder dan andere kinderen van dezelfde leeftijd. Zonder perse hoogbegaafd te hoeven zijn is het mogelijk dat zij een brede interesse hebben voor andere talen en culturen. Franse les als buitenschoolse activiteit komt tegemoet aan de behoefte tot extra ontwikkeling en legt alvast een basis voor de toekomst.

De tarieven zijn afhankelijk van het aantal kinderen dat deelneemt aan de les. Ik werk met een methode die speciaal op kinderen gericht is en vanuit het centrum van Bodegraven. Het is ook mogelijk de Franse les aan huis te geven. U kunt ook overleggen met de directie van de basisschool van uw kinderen: de lessen kunnen namelijk heel goed klassikaal gegeven worden aan bijvoorbeeld een plusklas.

Als uw kind toe is aan deze uitdaging en geen moeite heeft met het lezen, schrijven of spreken van de Nederlands/taal neem dan contact op voor tarieven en meer informatie.

TAALCURSUS FRANS VOOR JONGE KINDEREN

Speciaal voor jonge kinderen en kleuters heb ik een aantal lessen ontwikkeld om kennis te maken met de Franse taal. Samen met Grenouille leren we bijvoorbeeld vertellen hoe wij heten, hoe wij ons voelen, of wij ons pijn gedaan hebben en waar.

Kinderles 2

CONVERSATIECURSUS voor middelbare scholieren

Op de middelbare school is af en toe te weinig tijd om voldoende tijd te besteden aan de spreekvaardigheid. Samen werken we jouw eigen lessen voor school door en waar nodig zorg ik voor extra opdrachten.

We komen iedere week of om de week een uurtje bij elkaar (m.u.v. de schoolvakanties).

Bijles frans en examentraining

Ik kan je helpen met bijles, ondersteuning en examentraining zodat je zoveel mogelijk kans op een voldoende op je eindexamen en een diploma hebt. Frans hoeft geen reden meer te zijn om te zakken!

Samen kijken we naar je huiswerk en oefenen we de onderwerpen die je moeilijk vindt. We werken met jouw eigen boeken en de methode die op jouw middelbare school wordt gebruikt, indien nodig zorg ik voor een aanvulling ter verduidelijking.

Ik geef bijles Frans bij mij thuis in het centrum van Bodegraven maar kom je uit een andere plaats in de omgeving kunnen we overleggen of het handiger is als ik naar je toekom.

CONVERSATIECURSUS VOOR VOLWASSENEN

Vindt u het prettig om samen met anderen aan uw spreekvaardigheid te werken dan is deze cursus precies wat u zoekt.

Aan de hand van diverse opdrachten spreken we 5 x 1,5 uur Frans met elkaar. Het laatste halfuur van iedere les besteden we aan het bespreken (in het Frans natuurlijk) van een speciale Franse wijn en een passend Frans hapje, denk daarbij aan kaas of worst.

Deze lessenserie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

CURSUS FRANS A1

Bent u ook zo dol op ‘la douce France’? Gaat u graag op vakantie naar Frankrijk? Bent u voornemens te emigreren naar een Franstalig land of bent u simpelweg op zoek naar een uitdaging?

Voor mensen uit Bodegraven en omgeving is er de mogelijkheid tot volgen van de cursus Frans voor beginners. Ik werk met een speciale communicatieve methode voor volwassenen. Belangrijk hierbij is de interactie, het accent wordt gelegd op de gesproken taal zodat u zich mondeling goed kunt redden. We komen 10 x 1 uur bij elkaar.  Afhankelijk van het aantal deelnemers kunt u kiezen voor groepslessen of privéles.

CURSUS FRANS A2

Deze cursus is geschikt voor mensen die al (basis) kennis van de Franse taal hebben of de basiscursus Frans A1 hebben afgerond. We komen 10 x 1,5 uur bij elkaar.

U gaat dieper in op de stof die tijdens de cursus Frans A1 is behandeld en leert hoe u een goed gesprek in het Frans kunt voeren, informatie kunt vragen en geven en vertellen waar uw voorkeur wel of niet naar uitgaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met latourdebodegraven@gmail.com

Zakelijke taalcursus frans

Werknemers die hun kennis van de Franse taal voor zakelijke doeleinden willen opvijzelen:

Spreekt u al een woordje Frans maar vindt u het lastig om spontane telefoongesprekken te voeren of een nette brief te schrijven aan uw Franse contacten? Ik kan u helpen. Met een speciale cursus zakelijk Frans komen de basisvaardigheden aan bod en zorgt u ervoor dat het contact soepeler verloopt. Er is ook aandacht voor de omgangsvormen en de Franse cultuur zodat u uw klanten op een juiste manier kunt bejegenen en uw kansen op de Franse markt optimaal kunt benutten. De Franse lessen worden aangepast aan uw behoefte, na een (gratis) intakegesprek krijgt u een offerte voor een de cursus op maat.

EN MANQUE DE FRANCOPHONIE ?

Si parler Français vous manque , nous vous invitons à vous joindre à nous pour philosopher , discuter littérature , politique ou autre . Ces soirées sont uniquement réservées aux personnes qui ont une bonne maîtrise de la langue française .

Pour plus d’informations , veuillez contacter latourdebodegraven@gmail.com